Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Čaj z Nepálu, saturejka a personalistika

10.4.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2017.08.03
Čaj z Nepálu, saturejka a personalistika

Prim. MUDr. Karel Nešpor, CSc.

Dva sáčky

Z nákupu jsem si přinesl dva papírové sáčky. V prvním byl zlatavý čaj s Nepálu a ve druhém saturejka.

Co myslíte, že je lepší? Jestliže budeme vařit luštěniny, nepálský čaj v tom nepomůže, kdežto saturejka ano. Nálev z nepálského čaje ovšem chutná mnohem lépe než nálev ze saturejky. Vím to z vlastní zkušenosti, jednou jsem to zkusil. Zjistil jsem, že chuť saturejkového čaje je příšerná. Na otázku, co je lepší, se nedá odpovědět, aniž bychom se zeptali jak, kdy a k čemu.

S lidmi to bývá podobné. Někdo je pomalý a pečlivý. Při práci, která vyžaduje pružnost a rychlé reagování, bude křečovitý, ve stresu a upřímně nešťastný. Jsou ovšem zaměstnání, pro která je právě tento typ člověka vhodnější než dynamický a uspěchaný poděs.

Nedá se spoléhat na to, že lidé si budou vybírat práci, která se pro ně hodí. Častým důvodem je to, že oni nebo zaměstnavatelé si nemohou moc

 
 Napište nám
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: