Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Čaj z Nepálu, saturejka a personalistika

10.4.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2017.08.03
Čaj z Nepálu, saturejka a personalistika

Prim. MUDr. Karel Nešpor, CSc.

Dva sáčky

Z nákupu jsem si přinesl dva papírové sáčky. V prvním byl zlatavý čaj s Nepálu a ve druhém saturejka.

Co myslíte, že je lepší? Jestliže budeme vařit luštěniny, nepálský čaj v tom nepomůže, kdežto saturejka ano. Nálev z nepálského čaje ovšem chutná mnohem lépe než nálev ze saturejky. Vím to z vlastní zkušenosti, jednou jsem to zkusil. Zjistil jsem, že chuť saturejkového čaje je příšerná. Na otázku, co je lepší, se nedá odpovědět, aniž bychom se zeptali jak, kdy a k čemu.

S lidmi to bývá podobné. Někdo je pomalý a pečlivý. Při práci, která vyžaduje pružnost a rychlé reagování, bude křečovitý, ve stresu a upřímně nešťastný. Jsou ovšem zaměstnání, pro která je právě tento typ člověka vhodnější než dynamický a uspěchaný poděs.

Nedá se spoléhat na to, že lidé si budou vybírat práci, která se pro ně hodí. Častým důvodem je to, že oni nebo zaměstnavatelé si nemohou moc